Головна » 2015 » Лютий » 23 » Стародавній секрет довголіття від японців
12:59
Стародавній секрет довголіття від японців

Стародавній секрет довголіття від японців

Сьогодні Японія стоїть на першому місці за кількістю жителів, які переступили 100-річний рубіж. У цій країні налічується більше 36 тисяч таких довгожителів, більшість з яких - жінки. Середньої тривалості життя японців (82 року) можна позаздрити (наприклад, середня тривалість життя українців - 70-71 рік).

В Окінаві існує дослідницький центр із вивчення довголіття, в якому працюють учені з усього світу. На думку вчених, велика тривалість життя японців пов'язана в першу чергу з харчуванням і вживанням в їжу великої кількості морепродуктів, а також з їхнім ставленням до життя.

Населення Японії живе за принципом харчування напіввегетаріанскою їжею. Вживають якомога менше жирів і м'ясних продуктів, іноді вживають соєві продукти. Не менш важливим є і те, скільки з'їдають японці. Вони вважають, що не можна переїдати і потрібно, "щоб у животі залишалося місце".

Важливим фактором довгожительства є спосіб життя - чим більше рухаєтеся, тим більше проживете.В Японії практично немає товстих людей. Японці ставляться до життя як до миті, цінуючи кожну хвилину, і завжди намагаються перебувати в гармонії з природою і з самим собою.

Переглядів: 477 | Додав: sprava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: