Головна » 2016 » Квітень » 11 » Питання на співбесіді з прихованим змістом
15:25
Питання на співбесіді з прихованим змістом

Найчастіше, відповідаючи на запитання роботодавця, кандидати говорять те, що він поставить їх у хорошому світлі. Щоб дізнатися про претендента більше, ніж він хоче сказати, рекрутери можуть задати спеціальні хитрі питання.

Багато претендентів перед співбесідою вивчають можливі питання і готують на них відповіді. Але роботодавець може не просто поставити запитання безпосередньо, а зробити це так, що кандидат не зрозуміє його справжніх намірів. Рекрутер може так само почати розмову з загальних тем, щоб отримати ваше розташування, а потім за допомогою хитрих питань дізнатися достовірну інформацію. Сайт вакансій  підготував приклади таких прийомів, їх значення і наслідки відповідей.

Самооцінка

При аналізі кандидата важливо знати рівень його самооцінки. Це може служити відправною точкою для прогнозу його подальшої поведінки на роботі. Але кожна людина вважає, що оцінює себе правильно. А спеціальні питання можуть дати рекрутеру більш достовірну інформацію:

«Розкажіть про свої успіхи» . Кандидати більш відкрито реагують на слово «успіхи», ніж на «досягнення», вважаючи, що досягнення можуть бути тільки у керівних посад. Тому саме така постановка питання може змусити вас розкритися. Якщо ви не зможете відповісти на це питання, то роботодавець порахує, що ви або занадто скромні, або не можете виконувати свою роботу на належному рівні.

«Вам відмовляли у працевлаштуванні? Якщо - так, то, як ви вважаєте, чому? » . Це дуже незручне запитання, але він дозволяє роботодавцю досить точно визначити вашу самооцінку, зіставивши ваші думки з цього приводу і відомості про досвід і навики.

«В якому колективі ви відчуваєте себе найбільш комфортно?» . Якщо ви відповісте, що вважаєте за краще працювати в команді професіоналів, то, швидше за все, ви не боїтеся конкуренції, у вас є лідерські якості і висока самооцінка. Врахуйте, що висока самооцінка повинна йти разом з хорошими навичками і досягненнями. Якщо ви відповісте, що віддаєте перевагу дружний колектив, то командна робота - це про вас. Це так само може означати, що для роботи вам необхідна підтримка і допомога колег.

Причини звільнень

Причини, за якими кандидат міняв місця роботи, визначають дуже багато - його цінності, ступінь конфліктності і т.п. За прямим питанням послідував би соціально прийнятний відповідь - відсутність кар'єрного росту, наприклад. Тому рекрутер може піти іншим шляхом:

«Як ви ставитеся до змін? Що може побудь вас щось змінити в житті? » .Виходить, що обговорюються не ваші недоліки, а загальні принципи життя. І на цю тему ви зможете пофілософствувати більш щиро. В цьому випадку чекайте так само і уточнюючі питання.

«Як ви думаєте чому співробітники змінюють місця роботи?» . Знову ж, таке питання допоможе відійти від думки, що цікавляться саме вами і вашими можливими недоліками. Відповідати ви будете як би за інших, але відштовхуючись від власного досвіду.

«За якими параметрами ви вибирали попередні місця роботи?» . Потім підуть уточнюючі питання: «Що змінилося з моменту початку вашої роботи?», «Які були плюси і мінуси?» І т.п. Фокус знову не конкретно на вашій особистості, значить можна очікувати більш правдиві відповіді, які з легкістю охарактеризує вас.

Пам'ятайте, що, перш за все, роботодавець оцінює саме вас, як би він цього не робив. Це далеко не весь перелік можливих питань з прихованим змістом, але це дасть вам загальне уявлення про наміри і способи, до яких може вдатися інтерв'юер.

Джерело: rebiza.ru

Переглядів: 564 | Додав: sprava | Теги: вакансії, питання, робота, співбесіди, відповіді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: