Головна » 2015 » Червень » 10 » Перший кам'яний календар
16:26
Перший кам'яний календар

Первый каменный календарь

В Єгипті розташована найдавніша у світі астрономічно вивірена споруда з каміння. Вона називається Набта і перебуває в пустелі Сахара. 

За тисячу років до створення Стоунхенджу, люди склали коло з каменів на березі озера, яке давно висохло. Більше 6 тисяч років тому робочим доводилося волочити триметрові кам'яні плити на відстань понад один кілометр.

На фото показані камені, які збереглися до нашого часу. Існують дані про те, що в минулому тут було кілька вологих періодів (коли середньорічна кількість опадів доходило до 550 мм), останній із яких припав на останній «міжльодовиччя» (130 тисяч років тому) і початок останньої льодовикової епохи (70 тисяч років тому).

Протягом цього часу тут була савана, в якій жили нині вимерлі бізони і великі жирафи, а також різні види антилоп і газелей. Починаючи приблизно з 10-го тисячоліття до н.е. озеро стало наповнюватися, завдяки рясним опадам. Швидше за все, джерело води привернуло перших поселенців. Перші поселення людей датуються приблизно 10-8 тисячоліттями до н.е.

Переглядів: 630 | Додав: sprava | Теги: історія, споруди, камені, календарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: