Головна » 2015 » Лютий » 20 » Як правильно варити борщ
13:54
Як правильно варити борщ

Борщ  - це класичне перша страва в традиції слов'янських країн, є одним з найвідоміших супів, які люди з різних країн і розглядають як національне блюдо. Вважається, що він з'явився ще в 13 столітті.

За етимологічним словниками слов'янських мов, слово борщ походить від рослини, відомого спочатку під назвою «борщ» (що означає борщівник або борщівник), харчові листя якого були використані в їжі. Мабуть, широко поширене переконання, що «борщ» є старослов'янським назвою буряка, це може бути розцінена як народна етимологія.

Різні супи так само іноді називають борщами. Вони можуть бути зроблені з капустою, помідорами або щавлем, і їх інгредієнти і способи приготування значно різняться в залежності від країн, міста і кухарів. Проте, основним компонентом всім відомого борщу завжди є соковита буряк, яка дає супу його характерний колір і аромат. Класичний Український борщ повинен включати свинину чи яловичину, шинку, або інше м'ясо, чим більше м'яса, тим краще. При варінні можна спробувати застосувати яловичими ребрами, додавши трохи кубиками шинку або копчену ковбасу. Так само важливо для отримання смачної страви правильно готувати бульйон і овочі, строго дотримуючись порядку, в якому додаються інгредієнти. Грамотно підготовлена ​​основа - це гарантія гарного смачної страви. Особливістю підготовки овочевого борщу є правильна переробка овочів. Буряк завжди готують окремо від інших овочів, а іноді і збризкують оцтом або лимонним соком для посилення червоного кольору, і тільки після цього її додають в нагрітий жир і обсмажують до готовності.

Цей рецепт на перший погляд може здатися дуже складним процесом, але це досить проста їжа, доступна в приготуванні будь-якій людині, і може стати основною стравою в повсякденному меню, і цінується як поживна і корисна їжа.

В інших рецептах, запечену або варену до половини готовності буряк очищають, нарізають і поміщають в бульйон. Всі інші овочі - картоплю, капусту, моркву, цибулю, петрушка, часник і спеції - додають в строгому порядку після буряка в залежності від їх часу приготування. Іноді туди ж можна додати квас або кислий сік лимона для додання більш яскравого кольору і характерного кислого смаку.

Український борщ подається гарячим з ложкою сметани, і в колишні часи становив їжу сам по собі для всієї родини. Це щодо трудомісткий процес - час приготування його приготування може зайняти мінімум 3 години. Але цей час цілком компенсується неповторним смаком цього чудового блюда!

katerina.at.ua

Переглядів: 102 | Додав: sprava | Теги: кулінарія, борщ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: