Головна » 2015 » Березень » 17 » Як правильно прати штори
10:41
Як правильно прати штори

Грамотне прання позбавить вас необхідності гладити багатометрові штори. Щоб уникнути безлічі зморшок і складок, штору можна дбайливо укласти в спеціальну сітку для прання. Об'ємні штори вигідніше прати окремо, щоб вони зайвий раз не м'яли.

Якщо у вашій квартирі з'явилися новенькі штори, вам не завадять деякі прості прийоми по догляду за вашим придбанням. Вони значно збільшать час експлуатації портьєр.

Одного разу настане день, коли вам захочеться освіжити штори. що потрібно для цього зробити?

Перед придбанням штор отримаєте вичерпну інформацію у продавця, чи дає матеріал вироби усадку після прання. Якщо усадка відбувається, то штори замовляйте з припуском. Запас тканини можна буде відпустити після прання, і кілька додаткових сантиметрів допоможуть зберегти необхідну довжину портьєр.

Перед пранням уважно вивчіть інструкції, дані виробником на упаковці миючого засобу.

Штори при пранні не змішуйте з іншими речами.

Періть разом штори тільки з одного виду тканини.

Щоб видалити сліди порошку на портьєрах, до основного пранні додавайте додаткове полоскання. Це робиться для того, щоб уникнути неконтрольованої реакції речовин, що залишилися на шторах, і сонця. Інакше штори можуть втратити первісний колір.

При завантаженні портьєри в машину, залишайте більше незайнятого місця в барабані, і прання вийде більш щадним.

Не користуйтеся функцією «віджимання». Краще почекайте, поки зійде вода зі штор, вийміть і розправте їх, потім просушіть. Сушити портьєри під відкритим сонцем не рекомендується.

Якщо ви думаєте, що самі не впораєтеся з пранням штор або зіпсується їх зовнішній вигляд, то краще скористайтеся послугами хімчистки.

Тканини з ворсом дають сильну усадку при пранні (до 20%) і втрачають свій вигляд. Таким тканинам потрібна тільки хімічне чищення, обов'язково «сухим» методом, так як «волога» чистка зашкодить вашим улюбленим штор.

Грамотне прання позбавить вас необхідності гладити багатометрові штори.Щоб уникнути безлічі зморшок і складок, штору можна дбайливо укласти в спеціальну сітку для прання. Об'ємні штори вигідніше прати окремо, щоб вони зайвий раз не м'яли.

Непогана альтернатива пранню - інтенсивне провітрювання штор. Для цього створчасте вікно відкривається навстіж, штори засмикує і все залишається в такому вигляді на кілька годин. Для цієї процедури ідеально підійде дня дув сильний вітер день. Якщо є можливість проводити її раз на кілька тижнів, то прати штори не доведеться - вони завжди будуть свіжими.

Користуючись цими нехитрими прийомами, ви допоможете шторам зберегти їх ідеальний зовнішній вигляд.

promova.net

Переглядів: 471 | Додав: sprava | Теги: штори, прання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: